Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oblíbené odkazy

Příspěvky

kravské mlezivo

24. 1. 2015

CO JE TO VLASTN2 MLEZIVO????

Něco málo informací:

Colostrum je revoluční výživový doplněk z kravského mleziva pro děti i dospělé.
Kolostrum neboli mlezivo (latinsky Colostrum) je tzv. prvotní mléko u savců, tedy mateřské mléko, které se tvoří v mléčné žláze matky těsně před porodem dítěte a v prvních hodinách po něm a je produkováno asi 3 - 5 dní po porodu.
V přirozené podobě je to hustá, nažloutlá tekutina podobné syrovátce. Je prvním přirozeným pokrmem každého savce (člověka i zvířat). Je to nejstarší přírodní potravina živočišného původu. Jako živina je kolostrum v přírodě naprosto jedinečné, protože obsahuje ochranné imunoglobuliny v nejvyšší možné přirozené koncentraci a nelze ho vyrobit uměle. Jeho hodnota jako přírodní látky je tedy nesrovnatelná s jinými farmaceutickými přípravky posilujícími obranyschopnost organismu. Obsahuje látky, které imunitní systém povzbuzují k aktivitě. S rostoucím věkem jich lidské tělo produkuje stále méně. Jejich množství se snižuje také vlivem znečištění životního prostředí, kouření, nadměrné konzumace alkoholu a častého užívání antibiotik.

Jako potravinový doplněk se používá kolostrum hovězí (kravské), které je biologicky téměř shodné s lidským a ideálně doplňuje každodenní výživu. V kravském mlezivu je ukryto milionkrát více imunitních informací než v tom lidském a obsahuje 30-40x vyšší koncentraci obranných látek než je v lidské krvi. Čím je kráva starší (čím více porodila telátek), tím kvalitnější produkuje mlezivo. Profily imunoglobulinů IgG, IgA a IgM obsažených v kravském mlezivu jsou si velmi podobné s těmi lidskými a dokážou bez ztráty své účinnosti projít částí lidského traktu až do střev, kde pomáhají stimulovat imunitu.  Colostrum není jen o IgG, ale i o IgA, IgM, IgE a i o dalších látkách, kterých je až 500!!! A právě harmonizace a součinnost těchto 500 látek dělají z Colostra tento fantastický produkt!!! Většinu z 500 látek často můžete zničit nešetrným zpracováním jako je proces pasterizace nebo sušením rozprašovací metodou (fluidní). Poté je namísto filtrace za studena colostrum několikrát zahříváno na teplotu až 75°C, čímž se sice prodlouží jeho trvanlivost, ale ztrácí se značné množství cenných látek. Proto Vám doporučuji jen zpracování Colostra za studena (jako má výrobek Dr. Colosrtum), které také doporučuje přední německý doktor Dr. Marco Prümmer (více najdete v jeho knížce COLOSTRUM DAR ŽIVOTA na straně 52 a 58…Kvalita a zpracování kolostra). Colostrum také obsahuje Endorfiny, Interferony, Interleukiny, Laktoferiny, Transferiny, Biotin L – Carnitin, Melatonin, Inzulin, Lysozym, C3, C4 a Orosomucoid, ?-1-Fetoprotein, ?-1-Antitrypsin, Prolaktin, Xanthin Oxidase, Lactoperoxidase, Proline-rich Polypeptidy (PRP) = Polypeptidy bohaté na prolin a mnoho dalších látek.

 

Tyto odkazy Vám doporučujeme navštívit...

14. 3. 2007